مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 10. فروردين 1396 - 14:53   |   کد مطلب: 20068
پس از اعلام سال ۹۶ از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر " اقتصاد مقاومتی، تولید ـ اشتغال " جمعی از نمایندگان استان کرمان بر لزوم اجرای سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم تاکید داشتند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از کرمان۱۴۰۰ ؛ حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به‌مناسبت آغاز سال ۱۳۹۶ هجری شمسی،سال  جدید را سال «اقتصاد مقاومتی: تولید- اشتغال» نامگذاری کردند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۹۵ را همراه با تلخی‌ها و شیرینی‌هایی برای ملت ایران دانستند و مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم بویژه طبقات ضعیف و متوسط را از جمله این تلخی ها عنوان کردند و افزودند : اقتصاد مقاومتی تنها راه حل و علاج وضع کنونی کشور است و تمرکز همه همت مسئولین و مردم را به نقاطی همچون تولید داخلی و اشتغال بویژه اشتغال جوانان دانستند.

حال نظر برخی از نمایندگان استان کرمان در رابطه با شعار تبیین شده از سوی مقام معظم رهبری و لزوم اجرای سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم به شرح ذیل است .

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده مردم کرمان و راور اظهار کرد : اینکه دولت به شکل غیرمستقیم اقتصاد کشور را اداره می کند و حاضر هم نیست از این مدیریت ناکارآمد دست بکشد و جدا شود بنابراین برای بهبود مسیر اقتصادی کشور چاره ای نداریم جز اینکه خروجی سیاست های اقتصاد مقاومتی را با شاخص های کمی ارزیابی کنیم لذا زمان تشریح و تبیین گذشته است.

وی افزود : برای بررسی شاخص های کمی چاره ای نداریم جز اینکه عملکرد اقتصادی دولت در سال های گذشته را با شاخص های کمی بررسی کنیم و ببینیم اهداف مورد نظر تا چه حدی محقق شده است و الان به چه اهدافی می خواهیم دست پیدا کنیم.
پور ابراهیمی خاطر نشان کرد : تاکیدی که رهبر انقلاب بر این سیاست ها دارند به این معنا است که گام به گام مسیر حرکت مان را ببینیم و رصد کنیم و نقاط قوت و ضعف مشخص باشد تا مسیر اقتصاد مقاومتی به درستی طی شود، باید به درستی شاخص های کمی اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی بررسی شود تا قابل ارزیابی باشد زیرا با شعار دادن سیاست های اقتصاد مقاومتی اجرا نمی شود.

وی تصریح کرد: تاکید مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی نمایانگر این واقعیت است که ابر چالش نظام جمهوری اسلامی چالش اقتصادی است و ما باید بر اساسا برنامه مشخص آن را رفع کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی تاکید کرد: امروز هم این تهدیدات اقتصادی را می توان همانند رمان جنگ تحمیلی به فرصت تبدیل کرد و راهکار آن اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی است.

وی ادامه داد: تاکیدات مقام معظم رهبری بر اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی به این دلیل است که مدیران مکلف باشند کمیت محور، برنامه محور و شاخص محور عمل کرده و پاسخ محور باشند امیدواریم در سال ۹۶ این مسیر ادامه یابد و دولت بتواند نقاط ضعف سال ۹۵ را پوشش داده و نقاط قوت را تقویت کند.

محمد مهدی زاهدی در گفت و گو با خبرنگار ” بوتیا نیوز ” در رابطه با شعار سال ۹۶ با عنوان سال ” اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال” گفت : رهبری معظم انقلاب، اقتدارجمهوری اسلامی ایران در حوزه دفاعی ، اقتدار جریان مقاومت در منطقه، منابع انسانی و نخبگان علمی کشور وو نیروهای متخصص در حوزه های مختلف از جمله فرصت های بزرگ ما در کشور است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: در کنار این فرصت ها نقاط ضعفی هم وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد که چالش بزرگگ اقتصادی، رکود و اشتغال و بی عدالتی در پرداخت ها از جمله این موارد است و متاسفانه در سه سال اخیر، عزم جدی را در حوزه اقتصادی ندیدیم و نه تنها رکود بیشتر شده و بلکه فاصله فقیر و غنی بیشتر از قبل شده است و در بحث اششتغال نیزاتفاق خاصی نیفتاده است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شعار سال ۹۶ را دغدغه اصلی مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: مقام معظم رهبری این دغدغه جدی در حوزه معیشتی، اقتصادی و رکود را در ادامه سال قبل که به عنوان سال اقدام و عمل بود امسال در حوزه اشتغال و تولید مطرح فرمودند.
زاهدی عنوان کرد: امیدواریم در سال جدید دولت، مجلس و قوه قضائیه دست به دست هم داده و در جهت افزایش تولید، خروج از رکود و اشتغالل گام برداریم .

وی ادامه داد: دولت باید از ورود بی رویه کالاهایی که در داخل امکان تولید آن ها وجود دارد ار جمله البسه ، میوه و کفش جلوگیری کند چرا که واردات آن ها به ضرر کشور است و به تولید داخل ضربه می زند.
زاهدی درون زایی و برون گرایی را دو رکن اساسی اقتصادی مقاومتی خواند و اظهار کرد: این دو رکن اساسی اقتصاد مقاومتی باید با حوزهه دانش بنیان مرتبط شوند که خوشبختانه مجلس شورای اسلامی در حوزه اقتصاد دانش بنیان که پایه و رکن اقتصاد مقاومتی است در برنامه ششم توسعه و هم چنین در احکام دائمی و قوانین رفع موانع تولید احکام پیشرفته و متنوعی گذاشتیم؛ بنابراین از نظر قانونی خلائی وجود ندارد و فقط از نظر عملیاتی دولت باید گام بردارد.

احمد حمزه نماینده پنج شهر جنوبی استان کرمان در گفتگو با " کرمان۱۴۰۰ ” در رابطه با شعار سال  که از سوی مقام معظم رهبری به نام «اقتصاد مقاومتی،تولید اشتغال» نامگذاری شده است ، اظهار داشت : علی رغم این که در سال ۹۵ کشور ما دارای تقریبا رشد اقتصادی قابل قبولی بود ولی بیکاری یکی از معضلات اساسی کشور همچنان به حساب می آید و جمعیت بیکار کشور روز به روز در حال افزایش است.

وی گفت : آمارهای رسمی کشور حکایت از این دارند که حدود ۷۰۰ هزار شغل در سال ۹۵ ایجاد شده است ولی در مقابل حدود ۱ میلیون نفر نیز به بازار کار کشور اضافه شده است لذا قدر مطلق عدد بیکاری افزایش یافته است .

حمزه افزود : بنابراین آنچه در سال ۹۶ باید مورد توجه مسئولین قرار گیرد این است که با افزایش تولید داخلی ضریب اشتغال داخلی کشور را بالا ببریم تا بتوانیم مملکت را از این حالتی که در آن قرار دارد ،نجات دهیم .

حبیب الله نیکزادی نماینده مردم شرق استان کرمان در گفتگو با آرمان کرمان در رابطه با شعار تبیین شده از سوی مقام معظم رهبری گفت: همانطور که از معنای این شعار مشخص است سال گذشته مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل را مطرح کردند که طبیعتا در سال گذشته مسئولین ما مقدمات کار را برای شعار امسال مقام معظم رهبری فراهم کردند که بحث تولید و اشتغال است و در واقع تکمیل کننده شعار سال قبل است.

نیکزادی در ادامه ابراز کرد: این بدان معناست که ما باید با برنامه ریزی از پیش تعیین شده و مقدماتی که از قبل فراهم کرده ایم قسمتی از آن شعار را که در واقع پیش زمینه شعار امسال است را عملیاتی کنیم .

نماینده مردم شرق استان کرمان تصریح کرد: دنباله این شعار آن است که در سال جاری اهمیت بیشتری به بحث تولید داخلی و اشتغال داده شود که همان بحث اقتصاد کلان مشهور است و در واقع اگر نتوانیم معیشت مردم را در سایه اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل قبلی و تولید واشتغال جدید فراهم کنیم مردم در سختی به سر خواهند برد.

وی در ادامه اظهار کرد: تقاضای همه مسئولین و مقام معظم رهبری این است که ما بتوانیم بهتر از گذشته رفاه را برای مردم محیا کنیم تا مردم در آسایش باشند زیرا حق آن ها بیش از این ها است که باید همه به این فکر باشند و  امیدواریم که دولت آینده ما بتواند دغدغه های مقام معظم رهبری و خواسته همه ملت ایران را فراهم کند.

نیکزادی در پایان خاطر نشان کرد: با همکاری مجلس، دولت و ملت ایران شعارها و تاکیدات مقام معظم رهبری تحقق پیدا خواهد کرد و اقتصاد مقاومتی که در واقع یک پایه ریزی است به معنای مقاومت در برابر همه سختی ها و همه شیطنت هایی که ابر شیاطین جهان دارند و امیدواریم که بتوانیم مقاومت کنیم و این انقلاب را به سر منزل مقصود برسانیم.

یحیی کمالی پور نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با  آرمان کرمان  گفت: آنچه که مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال اعلام کردند در واقع چالش های اساسی، عمده و فرا روی کشور است.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصریح کرد: ما در حوزه اقتصاد، مشکلات خاصی داریم و شرایط اقتصادی حاکم بر کشور کاملا نشان دهنده آن است که باید در این زمینه فکر اساسی صورت گیرد.

وی با تاکید براینکه راه مبارزه با این چالش ها، توجه به اقتصاد مقاومتی است، عنوان کرد: اقتصاد مقاومتی زمانی تحقق پیدا می کند که از تولیدات داخلی حمایت شده و به افزایش آن کمک کنیم.

کمالی پور اذعان داشت: از سوی دیگر با بحران دیگری در حوزه اشتغال مواجهیم که تعداد جوانان بیکار کشور را نشان می دهد لذا رهبر انقلاب  چالش ها و ضرورت های کشور را به نحو صحیح تشخیص دادند.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: انتظار داریم که مسئولین نظام و همچنین رؤسای قوای سه گانه  با همراهی مردم این چالش ها را برداشته و شاهد توسعه هرچه بیشتر کشور ورفع نگرانی مردم در راستای اشتغال جوانان باشیم.

 

محسن کوهکن عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی  در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی آرمان کرمان ؛ ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن سال نو  با اشاره به شعار سال گذشته «اقتصاد مقاومتی،اقدام و عمل»  در خصوص شعار سال جدید اظهار کرد:امسال نیز در همان راستا مقام معظم رهبری شعار « اقتصاد مقاومتی تولید - اشتغال» را انتخاب کردند چنانچه با دقت ارزیابی کنیم می توان گفتت مسئولین امر و کسانی که باید پیام سال را دریافت و بر اساس آن برنامه ریزی میکردند، اقدامی در این زمینه انجام ندادند.

وی تصریح کرد: انتخاب شعار «تولید و اشتغال» نشان گر بازخوردهای عملکردی سال گذشته می باشد که مورد رضایت نبوده است. این امر موجب ورود مجدد مقام معظم رهبری به مسائل اقتصادی کشور شد.

 

ضرورت حرکت قطار اقتصاد مقاومتی بر روی ریل تولید و اشتغال

 

نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: مقام معظم رهبری در جهت عملیاتی سازی اقتصاد مقاومتی همانند حرکت قطار ریل گذاری کلی اقتضایی را انجام می دهند و چنانچه سرعت این قطار کم و یا از مسیر منحرف شود دوباره داخل ریل اصلی چراغ راهنما می زنند و مسیر را مشخص میکنند.

کوهکن با بیان اینکه مشخص کردن مسیر در سال 95 پیامی بود که باید آن را دریافت میکردیم، عنوان کرد: مقام معظم رهبری زمانی که شعار سال را انتخاب میفرمایند، در پلاکاردها، نامه ها و سربرگ ها اقتصاد مقاومتی نوشته می شود اما  در عمل اقدامی نشده و یا محسوس نبوده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که اگر برای اقتصاد مقاومتی سال گذشته گام های موثری در راستای اقدام و عمل برداشته میشد گفت: نتیجه ی آن اقدامات به طور طبیعی باید خود را در تولید و اشتغال نشان میداد لذا میتوان گفت انتخاب شعار سال 96 نشان دهنده نقصان در اقدام و عمل بوده است کارها و برنامه های محکمی نداشته ایم؛ اگر اقتصاد مقاومتی را به درستی عملیاتی میکردیم نتیجه آن تولید، خروج از رکود، بالا بردن ضریب اشتغال و کاهش نرخ بیکاری میشد.

 

ارزیابی عملکرد مسئولین با دو پارامتر کمی «تولید و اشتغال»

 

این مقام مسئول گفت:امسال مقام معظم رهبری چارچوب عمل را نشان دادند و برای آن که مسائل حاشیه ای مورد توجه قرار نگیرد به صورت مشخص تولید و اشتغال را بیان فرمودند. به بیان دیگر اگر دولت هر برنامه ریزی در جهت اقتصاد مقاومتی انجام میدهد ارزیابی آن را در تولید که امری کمی و قابل محاسبه است دیده اند که  در برابر شعار اقدام و عمل به عنوان امری کیفی است، میباشد و افزایش و کاهش آن را به خوبی نشان میدهد.

وی با اشاره به این که اگر تولید انجام میشود باید نگاهی هم به اشتغال داشته باشیم، افزود: نکته ی بسیار ظریفی وجود دارد و آن اینکه اگر شما  یک سرمایه گذاری داشته باشید که تولید را به دنبال خود دارد به عوان مثال  یک زمان شما یک دستگاه تمام اتوماتیک گران قیمت را در اختیار میگیرید که کارهای ساده ی یدی 20 نفر را انجام میدهد که این نشان میدهد شما در این کار سرمایه گذاری کرده و به تولید رسیده اید اما برای اشتغال ظرفیتی را ایجاد نکرده اید.

 

همواره افزایش تولید نشان دهنده افزایش اشتغال نیست

 

کوهکن ضمن توصیه به تصمیم گیران اضافه کرد: به همان اندازه که تولید را افزایش میدهند بابد اشتغال را هم مد نظر داشته باشند چرا که صرفا از جهت اقتصادی تولید کردن نباید به تنهایی دیده شود که منافع آن برای کسی است که سرمایه گذاری کرده است به همین خاطر همیشه باید یک نگاه به تولید و یک نگاه به فراهم کردن و بسترسازی برای اشتغال باشد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی  در پایان خاطر نشان کرد: هر چند تولید و اشتغال با یکدیگر در ارتباط هستند و میتوان در تولید به جای به کارگیری 30 نفر از یک دستگاه الکترونیکی تمام اتوماتیک استفاده کرد و زمانی که ارزش افزوده ای از این تولید به دست می آید و مقدار آن در خانوارها پمپاژ نشده و سرانه ی درآمدی آنها را بالا نبرد نتیجه اش این میشود که قدرت خریدشان را پایین می آورد و به همین دلیل تولید انجام میشود و محصول روی دست شما میماند و هم چنین کیفیت تولید به گونه ای نیست که بتواند در عرصه های بین المللی و بازارهای جهانی  رقابت کند و صد در صد آن صادر شود و به همین جهت یک نگاه کلان چندبعدی جامع و کامل حرکتش بر روی ریل اقتصاد مقاومتی باید با دو نگاه کاملا متوازن هم به تولید و هم به اشتغال باشد.

 

انتهای پیام/چ

دیدگاه شما

آخرین اخبار