مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 9. مرداد 1399 - 11:29   |   کد مطلب: 24098
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه کشور به سبک بچه پولدار ملی اداره می‌شود، گفت: نظام مالیاتی می‌تواند انگیزه‌های مردم را به سمت کار و تلاش سوق دهد و یا اینکه به سمت سوداگری و رانت‌جویی و... ببرد و اما اصلاح آن می تواند منابع و انگیزه‌ها را به سمت تولید واقعی هدایت کند که این یکی از ویژگی‌های برجسته بسته اقتصاد مردمی است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، میثم پیله فروش، تحلیل گر مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا، در مورد بسته اقتصاد مردمی که در مجلس یازدهم تهیه شده است، اظهار کرد: یکی از اساسی‌ترین ویژگی‌های این بسته توجه به ریشه‌های مشکلات اقتصادی کشور است و یکی از ریشه‌های اصلی مشکلات، اداره کشور به سبک بچه پولدار ملی است.

وی افزود: دولت نفت را می‌فروشد و با پول آن همه خطاهای مدیریتی خودش را پوشش می‌دهد یعنی می گوید  نفت می فروشم و تکنولوژی وارد می‌کنم که دیگر به سراغ رشد و ارتقاء فناوری و بومی سازی آن نمی‌رود تا آن را تبدیل به محصولات کنیم یا اینکه در کشور، با پول فروش نفت، حقوق و دستمزد و برای اجرای طرح‌های عمرانی پرداخت می‌کند و این روش خام پروری را رشد می‌دهد.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: روش صحیح اداره کشور این است که مالیات گرفته و متناسب با آن هزینه‌های جاری و عمرانی تامین و پرداخت شود. 

 

باید مالیات از تولید کننده را کم کرد و از دلالان مالیات گرفت/ نتوانستیم نظام مالیات بر مجموع درآمد را در کشور پیاده و اجرا کنیم

پیله فروش تغییر و جهت دهی و نوسازی نظام مالیاتی به نفع تولید کننده واقعی را دومین ویژگی این بسته عنوان کرد و گفت: تا جایی که می‌توان باید مالیات از تولید کننده واقعی را کم کرد و در مقابل از آن‌هایی که دنبال دلالی، سوداگری و رانت جویی هستند و افرادی که می‌خواهند کار نکرده پول درآورند، مالیات گرفته شود. 

وی تصریح کرد: نظام مالیاتی می‌تواند انگیزه‌های مردم را به سمت کار و تلاش سوق دهد و یا اینکه به سمت سوداگری و رانت‌جویی  و...  ببرد و اما اصلاح آن می تواند منابع و انگیزه‌ها را به سمت تولید واقعی هدایت کند که این یکی از ویژگی‌های برجسته بسته اقتصاد مردمی است.

  این تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار کرد: تعریف پایه های مالیاتی دیگر ویژگی این بسته است که تعریف این پایه‌ها به ضرر دلالان و رانت‌جویان است و رقبای تولید واقعی در کشور را محدود می‌کند و وقتی فرد می‌بیند اگر بخواهند از سیستم پول و سود کسب کند، می بینید اگر به سراغ دلالی و رانت‌جویی برود باید مالیات هنگفتی پرداخت کند ولی اگر در تولید واقعی سرمایه گذاری کند با معافیت‌های مالیاتی مواجه خواهد شد یعنی مالیات‌ها به ضرر دلالان  و به نفع تولید کنندهای واقعی سوق داده می‌شود.

به گفته پیله فروش؛ یکی از دیگر از ویژگی‌های بسته اقتصاد مردمی هوشمندسازی نظام حمایتی است؛ وقتی از مجموع درآمد و هزینه‌های خانوارها اطلاع داشته باشیم؛ دولت می‌تواند به افراد نیازمند، کمک کند و از فردی که درآمد بالایی دارد، مالیات بگیرد.

این استاد اقتصاد دانشگاه اضافه کرد: متاسفانه نتوانستیم نظام مالیات بر مجموع درآمد را در کشور پیاده و اجرا کنیم در حالی که با زیرساخت فنی کشور، قابلیت اجرایی این نوع مالیات و یکپارچگی سازی نظام تامین اجتماعی و مالیاتی ما را فراهم کرده است.

 

بوس نقدینگی زیادی جذب کرده ولی طرح‌های تولید منتظر پول هستند

پیله فروش با اشاره به تامین مالی از طریق بازار سرمایه، گفت: یکی دیگر از قابلیت‌های بسته اقتصاد مردمی تامین مالی از طریق بورس است که قابلیت اجرایی دارد و  کاملا دیده شده است. 

 

وی افزود: بورس نقدینگی زیادی را جذب کرده و از طرف دیگر بسیاری از طرح‌های تولید منتظر پول هستند که با این روش می‌توان انواع و اقسام طرح‌های معدنی، پالایشی و نفتی را به گونه‌ای تعریف کرد که از طریق بازار تامین مالی شوند.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: مثلا کارآفرینی می‌خواهد پالایشگاه بسازد و نفت را به جای خام فروشی نفت به مواد با ارزش افزوده بیشتر تبدیل کنیم که به راحتی می‌تواند از طریق بورس این پروژه را تامین مالی کرد یا در بخش معدن این کار را انجام دهیم یعنی به راحتی می‌توان طرح‌های تولیدی که منتظر پول هستند را طریق بورس تامین کرد.

 

صادرات 200میلیارد دلاری از طریق تجارت با کشورهای همسایه

پیله فروش با بیان اینکه توجه به تجارت با کشورهای همسایه‌ یکی از دیگر ویژگی‌های این بسته است که قابلیت اجرایی آن را ارتقا می‌دهد، اظهار کرد: ایران با 15کشور همسایه است که این کشورها در سال گذشته بیش از 2هزار میلیارد دلار  واردات داشتند و اگر فقط بتوانیم 10درصد این واردات را تامین و به خودمان اختصاص دهیم حدود 200میلیارد دلار خواهد شد.

وی ادامه داد: این میزان صادرات  تمام  تولید و اشتغال ما را متحول می‌کند و رونق، شکوفایی و یک جهش تولید ایجاد می‌کند البته شرط تحقق آن داشتن استراتژی توسعه صنعتی است  یعنی در تولید کالاهایی متخصص شویم  که بتوان در کشورهای همسایه‌ها خودمان  بفروشیم.

این کارشناس گفت: تجارت با کشورهای همسایه تحریم ناپذیر است و انواع و اقسام روش‌های مبادلات  تجاری با این کشورها وجود دارد که می تواند هم تولید را رونق دهد و هم درآمد ارزی قابل توجهی برای کشور ایجاد کند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار